Praktisch

Zorg in de praktijk

Praktijkvoering

Kwaliteit en veiligheid van zorg

Naast inhoudelijk goede therapie en goed vakmanschap, is het ook van belang dat de praktijkvoering een verantwoorde borging heeft om kwaliteit en veiligheid van zorg te bieden.

Kwaliteit en veiligheid zijn bij Praktijk De Kwintessens verantwoord geborgd door deelname aan relevante en erkende beroepsverenigingen en de mogelijkheid om, indien nodig, gebruik te kunnen maken van goede procedures. Zoals bij een zorggeschil, klacht, meldcode bij huishoudelijk geweld en kindermishandeling of inzet van een vertrouwenspersoon.

Stress vermindering. Je ademt zoals je leeft, je leeft zoals je ademt.

Zorgverzekering & vergoedingen

Kosten & betaling

De gehanteerde tarieven zijn te vinden in het document Alle tarieven op een rijtje – 2024.

Haptotherapie

Haptotherapie wordt gedeeltelijk vergoed uit de aanvullende verzekering onder de noemer alternatieve behandelwijzen / psychosociale zorg of alternatieve beweegzorg. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de polis die je kiest.

Je betaalt de kosten voor de haptotherapeutische begeleiding rechtstreeks aan de praktijk. Je ontvangt hiervoor een factuur. Is een vergoeding vanuit jouw zorgverzekering van toepassing, dan dien je zelf een declaratie bij jouw zorgverzekering in te dienen.

Op de website van de VVH (Vereniging van Haptotherapeuten) vind je een overzicht van vergoedingen per verzekeraar. Wil je precies weten wat er in 2024 per verzekeraar vergoed wordt? Bekijk of download dan het document VVH – Vergoedingen haptotherapie 2024.

Fysiotherapie

Praktijk de Kwintessens is een contractvrije fysiotherapie praktijk. Dit betekent dat er gewerkt wordt met lage tarieven, er minder administratieve lasten zijn en er geen onnodige verplichtingen/ beperkingen worden opgelegd vanuit de zorgverzekeraars.

Je betaalt de kosten voor de fysiotherapie of ontspanningstherapie rechtstreeks aan de praktijk en ontvangt hiervoor een factuur. Afhankelijk van de zorgverzekering die je hebt afgesloten, wordt de nota geheel of gedeeltelijk vergoed volgens het tarief voor niet-gecontracteerde zorg. Je dient zelf een declaratie bij jouw zorgverzekering in te dienen. Kijk in je polis voor welke vergoeding je mogelijk in aanmerking komt of vraag het aan je zorgverzekeraar.

Ik voel het als mijn missie om jou de kracht van de adem te laten ervaren.

Goed geregeld

Kwaliteitseisen haptotherapie

Z

Aangesloten bij de VVH

Ik ben als GZ-Haptotherapeut aangesloten bij de Vereniging voor Haptotherapeuten (VVH) onder registratienummer 751. Ik voldoe aan de eisen van de VVH m.b.t. paramedische vooropleiding, opleiding haptotherapie en continue nascholingen, inrichtingseisen van de praktijk, privacy eisen, dossiervoering, klachtenregeling en tuchtrecht.

AGB-code haptotherapeut: 90036057
AGB Praktijkcode haptotherapie: 90014890

Z

Aangesloten bij het NVPA

Ik ben ingeschreven bij het Nederlands Verbond voor Psychologen en Agogen ( NVPA) onder inschrijfnummer 102780. Het NVPA heeft een vakgroep haptotherapie waar ik bij aangesloten ben. Ook voor deze beroepsvereniging voldoe ik aan alle eisen.

Z

Ingeschreven bij het RBCZ

Ik ben ingeschreven bij het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) onder licentienummer 214024R.

Z

Aangesloten bij het WIH

Ik ben als haptonoom aangesloten bij het Wetenschappelijk Instituut voor Haptonomie (WIH)

Veilig & verantwoord

Privacyverklaring

Voor een goede behandeling is het nodig om een dossier aan te leggen. Dit doe ik op een veilige en verantwoorde manier. Hoe dit werkt, kunt u in detail lezen in de Privacyverklaring.

Goed geregeld

Kwaliteitseisen fysiotherapie

Z

Aangesloten bij het KNGF, de NVZF en het KRF

Als fysiotherapeut ben ik lid van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisfysiotherapie (NVZF) en ben ik ingeschreven in het Kwaliteitsregister Fysiotherapie Nederland (KRF NL, zie Kwaliteitshuis Fysiotherapie).

Z

Ingeschreven in het BIG-register

Als fysiotherapeut ben ik ingeschreven in het register Beroepen Individuele Gezondheid (BIG-register) onder inschrijfnummer 69033364204.

AGB-code fysiotherapeut: 04121560
AGB-praktijkcode fysiotherapie: 04024343

Stress vermindering. Je ademt zoals je leeft, je leeft zoals je ademt.

Te huur

Praktijkruimte huren?

Zoek je een ruimte voor je (startende) praktijk of kantoor? Of wil je een ruimte om rustig te werken of te studeren? Praktijk de Kwintessens is ook te huur!

Huur is mogelijk per blok van twee uur, per dagdeel of voor een hele dag. Ook is huur voor een langere periode mogelijk. Momenteel zijn er dagdelen beschikbaar op maandag, dinsdag en donderdag. Heb je belangstelling bel naar 06 46717835 of stuur een e-mail.

De activiteiten in de praktijk mogen niet voor overlast zorgen en zijn, waar mogelijk, in lijn met het karakter van de praktijk.

Gedegen procedures

Klachten, geschillen & meldplicht

Stress vermindering. Je ademt zoals je leeft, je leeft zoals je ademt.

Bezoekadres

Praktijk De Kwintessens

Graafschap 31

8245 BR LELYSTAD

KvK 55064299  | BTW ID NL001342135B74

Privacyverklaring  |  Cookiebeleid

Maak een afspraak

Bel direct voor een afspraak 06 46717835, mail naar info@praktijkdekwintessens.nl of vul het contactformulier in.