Over Peter

Wat mij beweegt
Maak kennis met mij

Peter Claessen

Haptotherapeut en fysiotherapeut op haptonomische basis

Mijn naam is Peter Claessen. Ik heb een veelzijdige werkervaring als GZ-Haptotherapeut, als leidinggevende ‘manager in de zorg’, als fysiotherapeut en als docent fysiotherapie en haptonomie.

Mijn nieuwsgierigheid naar het lichaam, hoe het functioneert, hoe het beweegt en hoe je kunt zorgen dat het gezond wordt, vormden mijn drijfveer om fysiotherapie te gaan studeren. Al snel stelde ik mij daarbij de vraag ’Wat beweegt mensen?’. Niet alleen in lichamelijk opzicht, maar juist ook: wat beweegt jou als mens? Dit was voor mij aanleiding om de opleiding tot GZ Haptotherapeut te volgen.

Elke situatie in je leven kun je bezien vanuit haptonomisch perspectief. Dat maakt het mooi, daar kan ik van genieten. En dat doe ik al sinds 1997.

Stress vermindering. Je ademt zoals je leeft, je leeft zoals je ademt.

Testimonial

“Al tijdens de intake wist Peter haarfijn de vinger op een aantal mentale / emotionele zere plekken te leggen! Zijn aanpak is zacht en rustig, zonder de broodnodige confrontatie uit de weg te gaan.”

Ik voel het als mijn missie om jou de kracht van de adem te laten ervaren.

Van Limburg naar Lelystad

Voortdurend in beweging

Ik ben geboren in Limburg, daar liggen mijn wortels. Sinds 1986 woon ik in Lelystad, samen met mijn vrouw. Onze drie kinderen zijn in Lelystad geboren en zijn inmiddels zelfstandig.

Ik heb een veelzijdige werkervaring als fysiotherapeut, als GZ-Haptotherapeut, als leidinggevende ‘manager in de zorg’ en als docent fysiotherapie en haptonomie. Daarnaast heb ik vanuit maatschappelijke betrokkenheid bestuurlijke functies vervuld in het onderwijs en in de sport.

Bij korfbalvereniging Exakwa in Lelystad ben ik jarenlang actief geweest als vrijwilliger. Veel rollen kwamen hier bij elkaar, van blessurebehandeling tot sport specifieke training en individuele begeleiding. 

Nascholing

Focus & specialisaties

Mijn opleiding tot fysiotherapeut heb ik in Limburg gevolgd. Ik heb voortdurend nascholingen gevolgd. Speciaal wil ik hiervan graag ontspanningstherapie en haptonomie noemen. Met ontspanningstherapie geef je jezelf de kans om te onthaasten. Zo kun je ontsnappen aan de dagelijkse hectiek. Haptonomie helpt je om weer vertrouwd te worden met je lichaam en je gevoel.

De noodzaak van ontspanning

Ontspanningstherapie

Mijn nieuwsgierigheid naar het lichaam, hoe het functioneert, hoe het beweegt en hoe je kunt zorgen dat het gezond wordt, vormde mijn drijfveer om fysiotherapie te gaan studeren.

Als fysiotherapeut leer je om mensen te activeren om zo lichamelijke klachten te verminderen, te herstellen van een blessure, of de conditie te verbeteren.
Net zo belangrijk is het echter om je lichaam en je geest rust te gunnen. Om ‘even niets te hoeven doen’. Activiteit hoort regelmatig afgewisseld te worden met rust. Anders raak je overbelast. Het is niet vanzelfsprekend dat wij ons rust gunnen, om te ontspannen. Om cliënten dit te bieden, heb ik mij gespecialiseerd in ontspanningstherapie.

Van werkelijke betekenis

Haptonomische basis

Al snel stelde ik mij een nieuwe vraag, ’wat beweegt mensen?’. Niet alleen als lichamelijk bewegen maar juist ook als persoon, als mens, bewegen. Dit was voor mij aanleiding om mij te verdiepen in de haptonomie. Bij het Wetenschappelijk Instituut voor Haptonomie, het WIH, en het Instituut voor Toegepaste haptonomie, het ITH, ben ik opgeleid. Sinds 1997 ben ik haptotherapeut.

Haptonomie is van betekenis in alle contacten tussen mensen. Voor mij is haptonomie van betekenis in mijn persoonlijke leven, mijn contacten met anderen en in mijn werk als fysiotherapeut, manager, bestuurder en natuurlijk als GZ-haptotherapeut. Ik vind het mooi dat je elke situatie in je leven kunt bezien vanuit haptonomisch perspectief.

Haptonomie Flevoland

Over Praktijk De Kwintessens

De praktijk is gevestigd in de praktijkruimte van Praktijk De Kwintessens in Lelystad. Kwaliteit en veiligheid zijn verantwoord geborgd door o.a. deelname aan relevante en erkende beroepsverenigingen en de mogelijkheid om gebruik te kunnen maken, indien nodig, van goede procedures, bij een zorggeschil, klacht, meldcode bij huishoudelijk geweld en kindermishandeling, of inzet van een vertrouwenspersoon.

Aangesloten bij de VVH

Ik ben als GZ-Haptotherapeut aangesloten bij de Vereniging voor Haptotherapeuten (VVH)

Ingeschreven bij het RBCZ

Ik ben ingeschreven bij het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ)

Aangesloten bij het WIH

Ik ben als haptonoom aangesloten bij het Wetenschappelijk Instituut voor Haptonomie (WIH)

Aangesloten bij het NVPA

Bezoekadres

Praktijk De Kwintessens

Graafschap 31

8245 BR LELYSTAD

KvK 55064299  | BTW ID NL001342135B74

Privacyverklaring  |  Cookiebeleid

Maak een afspraak

Bel direct voor een afspraak 06 46717835, mail naar info@praktijkdekwintessens.nl of vul het contactformulier in.