Ontspanningstherapie

Leer jezelf ontspannen

De noodzaak van ontspanning

Doorbreek de vicieuze cirkel

Je moet meer ontspannen. Je moet meer tijd nemen voor jezelf. Doe eens rustig! Relax! Het klinkt allemaal zo eenvoudig. Maar we vinden het vaak erg moeilijk om het ook echt te doen.

Een zekere spanning kan nodig zijn om in een bepaalde situatie goed te functioneren. Het is belangrijk dat je na de activiteit weer tot rust komt. Dat je kunt herstellen van de inspanning, zodat je weer in balans komt.

Als je belasting langere tijd hoger is dan bij je past, dan kun je last krijgen van spanningsklachten. Deze spanningsklachten kunnen verstrekkend en heel verschillend zijn. Ze hebben lichamelijke en emotionele invloed, ze beïnvloeden je denken en je gedrag. De klachten laten je belastbaarheid afnemen, waardoor ze nog zwaarder gaan wegen. Zo kom je in een vicieuze cirkel.

Ontspanningstherapie helpt je die vicieuze cirkel te doorbreken, doordat je leert jezelf te ontspannen.

Tarief

Een behandeling ontspanningstherapie kost €31 per sessie.

Afspraken kunnen tot 24 uur van tevoren kosteloos worden afgezegd. Zeg je de afspraak binnen 24 uur van tevoren af of kom je de afspraak niet na, dan wordt er 50% van het tarief in rekening gebracht.

Stress vermindering. Je ademt zoals je leeft, je leeft zoals je ademt.

Herken je dit?

Spanningsklachten

Spanningsklachten treden op wanneer je belasting langere tijd hoger is dan bij je past. Je ervaart bijvoorbeeld dat je:

vaker piekert

slaapproblemen hebt

een voortdurend gevoel van vermoeidheid hebt

een pijnlijke, stijve nek hebt

spanningshoofdpijn krijgt

het gevoel hebt onder druk te staan

je labiel of gedeprimeerd voelt

je moeite hebt om helder na te denken

afleiding zoekt door meer te eten, drinken of roken

Ik voel het als mijn missie om jou de kracht van de adem te laten ervaren.

Hoe werkt ontspanningstherapie?

Leer jezelf ontspannen

Oefeningen op maat

Bij de ontspanningstherapie wordt gekozen voor een methode, of een combinatie van methodes, die echt en specifiek aansluit bij jouw talenten en behoeften. Zo sta jij zelf werkelijk centraal bij de ontspanningstherapie.

In een rustige omgeving wordt jou deze ‘ontspanningsoefening op maat’ aangeboden. Precies zo, dat het past bij jou. Maatwerk dat als vanzelf werkt voor jou en waarmee je thuis direct zelf aan de slag kunt. Je kunt de ontspanningsoefening ook als audiobestand ontvangen: zo kun je rustig en in je eigen vertrouwde omgeving naar de oefeningen luisteren.

Wat levert het op?

Vanuit een lichamelijk gerichte ontspanning wordt ook een mentale ontspanning mogelijk. Je merkt dit doordat je spierspanning af kan nemen, je adem rustiger wordt en je stemming beter wordt. Je gedachten komen tot rust, het voelt weldadig.

Je zult je van de spanning in je lichaam beter bewust worden en door oefening in staat zijn deze spanning te verminderen. Het bewust zijn van spanning en ontspanning helpt je in het dagelijks leven spanning tijdig te signaleren, waardoor klachten voorkomen kunnen worden.

Gebruikte methodes

De fysiotherapeutische ontspanningsmethodes waaruit je persoonlijke ontspanningsoefening wordt vormgegeven, zijn onder andere: Progressieve relaxatie volgens Jacobsen, Simple Relaxation volgens Laura Mitchell, autogene training, senso-relaxatie en principes uit de adem- en ontspanningstherapie volgens Van Dixhoorn.

Zorgverzekering & vergoedingen

Wat wordt er vergoed?

Praktijk de Kwintessens is een contractvrije praktijk. Dit betekent dat er gewerkt wordt met lage tarieven, er minder administratieve lasten zijn en er geen onnodige verplichtingen/ beperkingen worden opgelegd vanuit de zorgverzekeraars.

Je betaalt de kosten voor de ontspanningstherapie rechtstreeks aan de praktijk en ontvangt hiervoor een factuur. Afhankelijk van de zorgverzekering die je hebt afgesloten, wordt de nota geheel of gedeeltelijk vergoed volgens het tarief voor niet-gecontracteerde zorg. Je dient zelf een declaratie bij jouw zorgverzekering in te dienen. Kijk in je polis voor welke vergoeding je mogelijk in aanmerking komt of vraag het aan je zorgverzekeraar.

Testimonial

“Peter stelt verhelderende vragen waardoor je steeds meer bij jezelf komt. Ik ervaar het als erg fijn en waardevol.”

Bezoekadres

Praktijk De Kwintessens

Graafschap 31

8245 BR LELYSTAD

KvK 55064299  | BTW ID NL001342135B74

Privacyverklaring  |  Cookiebeleid

Maak een afspraak

Bel direct voor een afspraak 06 46717835, mail naar info@praktijkdekwintessens.nl of vul het contactformulier in.